Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Gonca Gül Böreği Tarifi

05.09.2019 Perşembe 13:19   (Güncellendi: 05.09.2019 Perşembe 13:19)

Gelinim Mutfakta programının 5 Eylül 2019 Perşembe günü yayınlanan 344. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Gonca Gül Böreği" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Gonca Gül Böreği Tarifi

GONCA GÜL BÖREĞİ

2 adet yufka

100 gr beyaz peynir

Bir tutam maydanoz

1 yumurtanın akı

Sosu içi:

1 yumurtanın sarısı

1 şişe soda

3 yemek kaşığı yoğurt

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Üstü için:

1 yumurta sarısı

YAPILIŞI:

Peyniri çatal yarımıyla ezin, kıyılmış maydanoz ve yumurta akını ilave ederek çatal yardımıyla iyice karıştırın.

Bir kase içinde böreği sosu için tüm malzemeleri çırparak karıştırın.

Yufkayı 4 eşit üçgen olacak şekilde bölün.

İlk üçgeni tezgaha serin ve fırça yardımıyla üstüne börek sosunu sürün.

Üçgenin ortasından küçük bir parçayı tutup büzün ve soldan sağa doğru çevirerek fotoğraftaki gibi yufkanın toplanmasını sağlayın.

Toparlanan yufkanın ortasına peynirli harçtan koyun ve dikkatlice bastırın.

Yufkanın kenarlarından çekerek peynirli harcın üstüne kapatın.

Açılmaması için bolca sos sürün.

Verdiğiniz şeklin bozulmamasına dikkat ederek kapattığınız yer altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin.

Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın, kalan sosu fırça yardımıyla böreklerin üstüne bolca sürün.

180 derece önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 25 dakika kızarıncaya kadar pişirin.

Benzer İçerikler