Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Fırında Lorlu Köz Patlıcan Tarifi

04.09.2019 Çarşamba 13:18   (Güncellendi: 04.09.2019 Çarşamba 13:20)

Gelinim Mutfakta programının 4 Eylül 2019 Çarşamba günü yayınlanan 343. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Fırında Lorlu Köz Patlıcan" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Fırında Lorlu Köz Patlıcan Tarifi

FIRINDA LORLU KÖZ PATLICAN

4 adet patlıcan

2 adet orta boy domates

3 adet tatlı sivri biber

2 diş sarımsak

2 çay kaşığı tuz

6 yemek kaşığı zeytinyağı

2 su bardağı lor peyniri

YAPILIŞI:

Patlıcanlara bıçak yardımıyla 1-2 delik açın, fırının ızgarasında közleyin.

Patlıcanlar közlenirken domatesleri minik küpler halinde doğrayın. Biber ve sarımsağı da kıyın.

Doğranmış domates, biber ve sarımsağı bir kap içine alın, tuz ve zeytinyağı ekleyerek karıştırın.

Közlenen patlıcanları botuna bıçak yardımıyla yarın ve içini çatal yardımıyla biraz ezin.

Hazırladığınız karışımı patlıcanların içine paylatırın.

Üstüne lor peynirini paylaştırın ve tekrar zeytinyağı gezdirin.

Lor peyniri kızarmaya başlayınca fırından alın, sıcak ya da ılık olara servis yapın.

Benzer İçerikler