Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Pekmezli Yufka Tatlısı Tarifi

11.10.2019 Cuma 14:16   (Güncellendi: 11.10.2019 Cuma 14:16)

Gelinim Mutfakta programının 11 Ekim 2019 Cuma günü yayınlanan 370. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Pekmezli Yufka Tatlısı" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Pekmezli Yufka Tatlısı Tarifi

PEKMEZLİ YUFKA TATLISI

2 adet yufka

İç Harcı için Malzemeler

1 su bardağı ceviz – kıyılmış

1 su bardağı fındık – kıyılmış

Yarım su bardağı sultaniye üzüm

4 yemek kaşığı üzüm pekmezi

Şerbeti için Malzemeler

3 su bardağı su

3 su bardağı toz şeker

2 – 3 damla limon suyu

Kızartmak için Malzemeler

Ayçiçek yağı

Süslemek için Malzemeler

 Toz Antep Fıstığı

 YAPILŞI:

Ceviz ve fındıkları ince ince kıyın.

Sultaniye üzümleri suda bekletin. 

Ardından ceviz, fındık, üzüm ve pekmezi karıştırın.

Şerbeti için; olan malzemeleri bir sos tenceresinde kaynamaya bırakın.

Şerbet yeteri kadar kaynadıktan sonra 2 – 3 damla limon suyu sıkıp soğumaya bırakın.

Yufkayı ortadan ikiye kesin.

Boyuna olacak şekilde 4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin.

Hazırladığınız iç harçtan 1-2 tatlı kaşığı kestiğiniz yufka şeridine koyun ve sarın.

Katlarken yufkanın ucunu yumurta akına bulayarak kapatın.

Bir tavada yağı kızartın hazırladığınız böreklerini kızartın. 

Hepsini kızarttıktan sonra üzerlerine soğuk şerbet dökün.

Servis ederken üzerini toz fıstık ile süsleyin.

Benzer İçerikler