Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Püreli Tas Kebabı Tarifi

16.10.2019 Çarşamba 13:21   (Güncellendi: 16.10.2019 Çarşamba 13:21)

Gelinim Mutfakta programının 16 Ekim 2019 Çarşamba günü yayınlanan 373. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Püreli Tas Kebabı" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Püreli Tas Kebabı Tarifi

PÜRELİ TAS KEBABI

500 gr. kuşbaşı et

1 adet büyük boy kuru soğan

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı tereyağ

4 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı salça

1 su bardağı domates rendesi

2 – 2,5 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı karabiber

3 adet ortaboy patates

Yarım su bardağı süt

1 çay kaşığı muskat rendesi

2 dal Taze kekik

YAPILIŞI:

Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alıp kızdırın.

Kızgın yağa kuşbaşı etleri ilave edin ve suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.

Suyunu çeken etlere yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

Salçayı ekleyin ve 1 dakika daha kavurun.

Domates rendesini ekleyerek kavurmaya devam edin.

Tencereye suyunu ve tuzunu ekleyerek kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişerken ara ara suyunu kontrol edin, suyu çok eksilmiş ama etler istediğiniz kıvamda yumuşamamışsa sıcak su ekleyin.

İsteğe göre patates püresi ya da kızarmış patateslerle servis yapın.

 

Benzer İçerikler